Джокович се справи с лекота срещу най-добрия младок в топ 40

от в 19:09 на 04.05.2016
Георги Христов

Новак Джокович достигна без проблеми трети кръг на "Мастърс 1000" в Мадрид. Сърбинът победи за 78 минути игра младия талант Борна Чорич с 6:2, 6:4.

Сърбинът три пъти осъществи пробиви, а в същото време нито един не загуби подаването си и то при все, че вкарваше само 53% първи сервис.

Така от началото на сезона Джокович има 29 победи от 31 мача. В момента 19-годишният Чорич е най-младият състезател в топ 40 на световната ранглиста.

Интересното е, че за Джокович победата е първа в Мадрид от 2012-а. На следващия сезон той загуби на старта от Григор Димитров, а през 2014 и 2015-а не участва.

"Това бе добро представяне за мен срещу състезател, който не бях срещал. Гледах мача му с Алмагро, който преди седмица спечели турнир. Той(Чорич) заслужава уважение. Познаваме се добре. Тренирали сме много пъти. Стиловете ни са близки. Боец е. За годините си е улегнал и психологически устойчив. Доволен съм от представянето си - забавлявах се на корта," заяви световният №1.

Неговият следващ опонент ще бъде испанецът Роберто Баутиста Агут. Дотук Ноле води в преките им мачове с 3:0, но те не са се срещали на клей. При нова титла Джокович ще се изравни с Рафаел Надал по брой титли от "Мастърс 1000" - 29.

"Баутиста Агут не е типичният представител на испанската тенис школа. И въпреки това те кара да правиш допълнителен удар. Много е спокоен на корта, много събран. Играли сме няколко пъти. Ще бъде добър мач," заяви Джокович преди битката.

"Най-добрите в света имат много малко слаби мачове. Те достигат до финал почти всяка седмица. Ще бъде труден мач утре. Условията ми подхождат и съм спокоен. Надявам се да направим добър мач и да го затрудня," заяви и Баутиста Агут.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович се справи с лекота срещу най-добрия младок в топ 40 Георги Христов
Теми:  
борна чорич | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook