Шампионът Мъри не даде шансове на Бердих

от в 15:15 на 06.05.2016
Георги Христов

След не особено добрите си игри в Индиън Уелс и Маями, Анди Мъри демонстрира все по-явно, че намира формата си. Шотландецът достигна втори пореден полуфинал в "Мастърс 1000" сериите на клей.

Действащият шампион в Мадрид постигна повече от убедителна победа с 6:3, 6:2 над Томаш Бердих за 76 минути игра. Той не даде нито един шанс на съперника за пробив, печелейки 92% от точките след първи сервис.

Така Мъри вече води с 8:6 в преките мачове с Бердих. Представянето на Мъри бе едно от най-добрите му през сезона, а победата му е първа над този съперник на клей.

Той очаква в спор за място на финал Рафаел Надал.

Самият Мъри разкри, че е готов за евентуален сблъсък с Краля на клея. "Готов да изляза срещу най-добрия състезател на клей в историята. Най-вече е нужно да се подготвя психологически. Тренирах с него преди дни в Майорка, което е добре. Беше страхотно занимание и мога да си направя някои изводи от него," заяви шотландецът веднага след битката.

Той също така разкри, че работи особено върху втория си сервис, за да може да бъде максимално ефективен. "Сега мога да контролирам сервиса си по-добре, което ми дава и по-голяма свобода при първото изпълнение."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Мъри не даде шансове на Бердих Георги Христов
Теми:  
анди мъри | тенис турнир в мадрид | томаш бердих

Коментари





Следвайте ни в Facebook