Юмбер: Имах крампи по цялото тяло, след като се ваксинирах и не съм единствен

от в 11:12 на 15.04.2022
Калоян Соколов

Уго Юмбер е считан за един от най-големите таланти на световния тенис  и направи страхотно впечатление през миналия сезон, когато спечели титлата от турнира в Хале и достигна до 25-тата позиция в световната ранглиста. Оттогава формата на французина обаче върви само надолу, като е загубил цели осем от последните си девет срещи и стремглаво върви към напускане на топ 50.

23-годишният състезател все пак има своето обяснение за слабите си резултатите, отдавайки негативната серия на скорошно поставената си ваксина против коронавирус. Припомняме ви, че голяма част от френските тенисисти изтъкват подобен проблем, визирайки Гаел Монфис и Пиер-Юг Ербер, а Жереми Шарди стигна дори още по-далеч и призна, че съжалява за решението си да се имунизира, тъй като оттогава не може да тренира нормално и вече отсъства над 6 месеца от ATP Тура.

"Не съм доктор и ми е трудно да си обясня случващото се, но се чувствам много зле в последните месеци. Направих си множество тестове и не беше открито нищо нередно, така че вероятно има връзка с ваксината. Щом си я поставих, то получих крампи по цялото тяло в следващия си мач и не можех да прекарвам по повече от час на тренировъчния корт, тъй като се изтощавах много сериозно.

Трябваше да спра с тениса за няколко седмици, а в Австралия отново се заразих с коронавирус и нещата се влошиха. Не съм единствения спортист, който има подобни проблеми и съм чувал множество подобни истории на моята. Сега просто искам да премина максимално бързо през всичко това, за да играя отново най-добрия си тенис" - коментира Юмбер.

Източник: Tennnis World USA

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер: Имах крампи по цялото тяло, след като се ваксинирах и не съм единствен Калоян Соколов
Теми:  
atp | ваксини | интервюта | любопитно | юго умбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook