Кузманов научи съперника си за своето дебютно участие на Аустрелиън Оупън! (жребий)

от в 09:02 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изпрати отличен отминал сезон и заслужено намери място в топ 200 на ранглистата за пръв път в своята кариера. Това гарантира на втората ни ракета шанс да дебютира в пресявките на Аустрелиън Оупън, като по този начин Мико вече ще е взел участие в квалификациите на всяка една от надпрварите в Шлема.

Жребият обаче не беше никак благосклонен към пловдивчанина, който още в първия си мач ще се изправи срещу Даниел Масур. Германецът се намира под номер 183 в световната ранглиста и също бележи постоянен прогрес през последните месеци, печелейки две титли на Чаланджър ниво. Масур разполага с мощен начален удар и доминантен стил на игра, така че бързите условия в Мелбърн категорично пасват на неговия вкус.

Любопитна подробност е, че Кузманов срещна същия съперник само преди няколко дни, когато двамата премериха сили в турнира при тандемите в Бендиго и нашето момче излезе губещ от въпросната схватка на корта. Евентуална победа пък би изправила Кузманов в двубой с един измежду ветераните Тобаис Камке и Федерико Гайо, които също могат да се похвалят с наличието на положителен баланс срещу родния ни представител.

При достигане до пряк сблъсък за влизане в основната схема на надпреварата, то най-вероятно нашият сънародник ще трябва да премери сили с колумбиеца Даниел Елахи Галан, който от известно време гравитира в подножието на топ 100 и вече до голяма степен е утвърдено име в ATP Тура, имайки предвид достигането му до третия кръг на Ролан Гарос през 2020-а.

Ето я и пълната схема на квалификациите:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов научи съперника си за своето дебютно участие на Аустрелиън Оупън! (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | бгтенис | димитър кузманов | жребий

Коментари





Следвайте ни в Facebook