Кузманов постигна категоричен успех на Чаланджъра в Задар и е четвъртфиналист!

от в 16:05 на 25.03.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава с чудесните си изяви на Чаланджъра в Задар, след като днес постигна втора поредна победа над по-високоранкиран опонент. Втората ни ракета отново показа колко комфортно се чувства върху червената настилка и надигра чеха Зденек Колар с убедителното 6:4 6:3, като по този начин се класира за четвъртфиналната фаза в хърватския град, където го очаква сблъсък с Блаж Кавчич.

Двубоят започна отлично за Мико, който се нагоди по-добре към ветровитите условия и съответно показваше нужното постоянство от дъното на корта. Колар пък имаше проблем с това да контролира своите удари, което помогна на Кузманов да поведе с 4:1 гейма, ала пробивът бе върнат скоропостижно. Игровото предимство на пловдивчанина обаче бе видимо и той отново взе подаване на съперника си, за да си подпечата успеха в първия сет.

Втората част започна по абсолютно същия начин, но този път връщане обратно за чеха нямаше, тъй като родният ни представител налагаше все по-високо темпо и напълно доминираше във всяка една точка, а резултатът изцяло кореспондираше на тази картина, като нашият сънародник сервираше за място в следващия кръг при 5:1 в своя полза. Тогава последва лек спад в концентрацията на Кузманов, само че това не се оказа фатално и българинът затвори среща от втори опит.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов постигна категоричен успех на Чаланджъра в Задар и е четвъртфиналист! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | задар | Обзори | Чланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook