Непримирим Кузманов постигна впечатляващ обрат и надви шестия поставен в Тампере!

от в 21:03 на 19.07.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов наглед имаше много тежка задача пред себе си на старта в Тампере, но за пореден път не се отказа до самия край и сътвори впечатляващ обрат над шестия поставен Кимер Копеянс, за да го надвие с крайното 1:6 6:3 7:6(6). Така Мико се класира за втория кръг на турнира от сериите "Чаланджър" във финландския град, където го очаква сериозно изпитание в лицето на Мануел Гинар или Гонзало Оливейра.

Началото беше катастрофално за родния ни представител, който набърза ръка се оказа догонващ с 0:5 гейма и скоро първата част бе в актива на белгиеца. Постепенно втората ни ракета намери своя ритъм, което му помогна най-после да открие сметката си в мача, а оттам насетне видяхме коренна промяна в играта на Кузманов и той реализира решителен пробив в края на втория сет, с което си гарантира изравняването на общия резултат.

В решителната част двамата показаха най-доброто от себе си, а единственият брейкбол се откри пред по-високоранкирания играч, само че Мико пласира ас и логично се стигна до тайбрек. В него нашият сънародник взе аванс от 4:2 точки, ала преднината му бързо се изпари. Все пак българинът пръв достигна до мачбол, който бе отразен с невероятно воле от неговия опонент. Това по никакъв начин не обезкуражи пловдивчанина и той проведе две поредни образцови разигравания, подпечатвайки си крайния успех.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Непримирим Кузманов постигна впечатляващ обрат и надви шестия поставен в Тампере! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook