"Новак Джокович е най-великият за всички времена"

от в 12:55 на 16.02.2020
Павел Димитров

Бившият шампион на Уимбълдън Горан Иванишевич се включи в дебата за най-великия играч на всички времена в тениса, като даде предпочитанията си за световния №1 Новак Джокович.

48-годишният хърватин е член на треньорския щаб на Джокович от миналото лято. Двамата са и близки приятели. В скорошно интервю Иванишевич заявява, че Джокович е непобедим, когато играе на върха на възможностите си.

"За мен той вече е най-великият тенисист в историята. Когато той е добре подготвен и здрав, няма никой по-добър. Какво ще се гледа в края на кариерите им, ще решават хората, но мисля, че Новак ще бъде най-добрият във всички категории.“, каза Горан пред "SK".

Джокера стартира сезон 2020 като спечели 13 поредни мача в Австралия. В началото на януари той помогна на Сърбия да спечели дебютното издание на ATP, след като на финала западните ни съседи победиха Испания. След това на Откритото първенство на Австралия спечели рекордна осма титла в Мелбърн, като сломи съпротивата на Доминик Тийм в пет сета.

Иванишевич, който се оттегли от тениса през 2004 г., смята, че ще бъде само въпрос на време преди Джокович да счупи два от рекордите на големия си съперник Роджър Федерер.

"Не вярвам, че Новак ще играе още пет години, въпреки че за него не би било проблем. Той най-вероятно ще подобри рекорда на Федерер за най-много седмици като №1 след US Open, а рекордът за най-много титли от Шлема през 2021 г. Дори може да го направи още тази година, като спечели останалите "мейджър"-и. Ако триумфира и на трите, това ще значи, че е направил нещо, което само Род Лейвър е успял.", прогнозира хърватинът.

Федерер, който е с шест години по-голям от Джокович, е спечелил 20 титли от Големия шлем и прекара 310 седмици на върха в класацията на ATP. За сравнение - Джокович в момента има 17 титли от Шлема и 277 седмици като №1 в света.

Не само Федерер и Джокович обаче участват в дебата за това кой е най-великият. 12-кратният шампион на Откритото първенство на Франция Рафаел Надал е спечелил 84 ATP титли до момента, а 59 от тях са на клей. Това го прави най-успешният играч на тази настилка в историята.

Джокович ще се върне в игра по-късно този месец на турнира в Дубай. Той ще се опита да спечели турнира за първи път от 2013 г. насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Новак Джокович е най-великият за всички времена" Павел Димитров
Теми:  
горан иванишевич | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис турнир в дубай

Коментари





Следвайте ни в Facebook