Роджър Федерер: Надявам се Анди да стигне далеч на Уимбълдън

от в 17:00 на 27.06.2021
Владислав Риждов

Роджър Федерер и Анди Мъри вече се подготвят за отриващите си мачове от тазгодишното издание на Уимбълдън. Мъри ще играе за първи път на сингъл върху "свещената трева" от 2017 година, когато отстъпи на Сам Куери в четвъртфиналите, докато Федерер се завръща в All England Club като финалист от последното издание на турнира през 2019 г., тъй като през изминалата година надпреварата от Шлема не се състоя. Двамата дори проведоха съвместна тренировка преди няколко дни, а след нея успяха си разменят няколко приятелски думи. Ето какво сподели 20-кратният шампион от Шлема след заниманието си със шотландеца:

"Беше много приятно да споделя корта с Анди. Последният път, когато бяхме двамата заедно на тренировъчен корт, мисля че беше в Австралия през 2005 година, или нещо подобно, а той твърди, че е било през 2006-та. Не го бяхме правили дълго време, но честно казано, той се чувства много добре на тревата. Надявам се, че Анди може да стигне далеч в турнира, същото се отнася и за мен. Мисля, че ние винаги имаме шансове на тази настилка", завърши Федерер.

В момента всички погледи са насочени към Федерер и Мъри заради завръщането им на голямата сцена. Швейцарецът участва на първия си турнир от Шлема от близо 500 дни насам, записвайки три победи в Париж, а от друга страна, Мъри ще изиграе своя първи "мейджър" за сезона. 

Източник: Essentially Sports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Роджър Федерер: Надявам се Анди да стигне далеч на Уимбълдън Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | роджър федерер | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook