Шварцман е първият полуфиналист на Ролан Гарос след изключително епичен петсетов трилър!

от в 21:36 на 06.10.2020
Теодор Кафеджиев

Диего Шварцман стана първият полуфиналист при мъжете на Ролан Гарос! Аржентинецът и Доминик Тийм изиграха изумителен четвъртфинален двубой, в който в крайна сметка Шварцман успя да надвие австриеца след 7:6(1), 5:7, 6:7(6), 7:6(5), 6:2.

Двамата тенисисти изиграха изключително напрегнат и равностоен двубой, който съвсем спокойно може да бъде оприличен за мача на Ролан Гарос до този момент.

Още в първия сет двамата дадоха сериозна заявка, че двубоят ще бъде изключително равностоен. Те си размениха по няколко гейма, а Тийм реализира пробив за 2:4 в негова полза. В следващия гейм Шварцман достигна до точка за пробив и веднага реализира рибрейк. Двамата отново навлязоха в епизод от мача, в който си разменяха сервис геймове, като закономерно се стигна до тайбрек, в който Шварцман много бързо поведе с 5:0 точки и Тийм нямаше възможност да реагира.

Втория сет отново беше много оспорван. Тийм реализира ранен брейк, ала аржентинецът го върна сравнително бързо – при 3:3. Тийм обаче уцели точния момент да пробие – за 5:6, а след това при първия си сетбол затвори частта и изравни сетовете.

Третия сет бе изпъстрен с купища пробиви, което направи мача още по-интригуващ. И в този сет Тийм взе ранен аванс, но се пропука и Шварцман веднага се възползва от ситуацията, за да изравни. Аржентинецът реализира нов брейк и поведе с 3:1. Той обаче не се възползва от създалата се пред него ситуация и за пореден път се стигна до паритет. Същото се случи малко по-късно – финалистът от Рим се откъсна с 5:3, само че Тийм не се предаде и дори обърна резултата до 6:5. Това не бе всичко, тъй като Диего също отвърна на удара и вкара и този сет в тайбрек. Там отново аржентинецът показа невероятен характер и навакса изоставане от 1:5 точки, но все пак Доминатора взе своето и се доближи само на сет от крайната победа.

Четвъртата част също не отстъпваше по драматизъм. Тийм бързо успя да реализира пробив, ала Шварцман не се предаде и направи два поредни брейка, които успя да затвърди и поведе с 4:2. Аржентинецът сервираше за спечелването на сета при 5:4 и дръпна с 40:0. Тогава поставеният под №3 направи чудо и успя да обърне гейма, печелейки пет поредни точки и изравни резултата, което провокира изиграването на трети тайбрек в сблъсъка. Шварцман обаче този път бе по-концентрираният и вкара мача в пети трешителен сет.

В него аржентинецът успя да пеобие за 4:2 и 6:2, а играта на световният номер 3 се разпадна и той сдаде още веднъж подаването си след неуспешно направена къса топка, която дари победата на южноамаериканеца!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман е първият полуфиналист на Ролан Гарос след изключително епичен петсетов трилър! Теодор Кафеджиев
Теми:  
диего шварцман | доминик тийм | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook