Вашингтон: Григор започва срещу удобен съперник; в половината на Кирьос е

от в 20:12 на 29.07.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров трябваше да претърпи сериозно разочарование на Уимбълдън, след като получи контузия в бедрото по време на двубоя си срещу американеца Стийв Джонсън и беше принуден да се откаже от турнира. Изглежда обаче първата ни ракета се е възстановил сравнително бързо от въпросната травма и през другата седмица ще се завърне за участие на ATP 500 състезанието във Вашингтон. Столицата на САЩ определено не е сред любимите тенис дестинации на родния ни представител, който не е записвал последователни победи при последните си четири участия там, но сега ще има отлични шансове да го стори, ако съдим по-изтегления по-рано днес жребий.

Българинът е поставен под номер пет и ще стартира участието си срещу един измежду Адриан Манарино и местния представител Брадли Клан. Нашият сънародник е постигал успехи при всичките си три срещи с французина, докато Клан не е печелил мач от 2020-та година насам, така че хасковлията наглед има сравнително лесен старт в надпреварата. Впоследствие нещата стават далеч по-сериозни, защото Димитров ще трябва да премери сили с някой от най-големите млади таланти в играта, а именно Себастиан Корда или Себастиан Баез.

На четвъртфиналите пък най-вероятен съперник се явява втория поставен Хуберт Хуркач, когото Григор победи на два пъти през последните 12 месеца, а в полуфиналната фаза възможни опоненти са играчи от ранга на Франсис Тиафо, Райли Опелка и Ник Кирьос.

Горната половината на схемата е също не по-малка интересна и още в осминафиналите бихме могли да станем свидетели на среща между водача в схемата Андрей Рубльов и Максим Креси, чийто прогрес е повече от впечатляващ от началото на 2022-ра. В същата четвъртина попадна и тийнейджърската сензация Холгер Руне, както и бившия полуфиналист от Уимбълдън - Денис Шаповалов.

Другият най-високопоставен играч тук е Тейлър Фриц, който ще се опита да продължи добрите си изяви от турнирите на трева и е възможно в четвъртфиналите да станем свидетели на повторение от полуфинала в Ийстбърн, ако американецът и Алекс Де Минор достигната до фазата на финалната осмица.

Ето и пълен жребий на надпреварата във Вашингтон:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вашингтон: Григор започва срещу удобен съперник; в половината на Кирьос е Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | андрей рубльов | бгтенис | вашингтон | григор димитров | Ник Кирьос | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook