Във Франция планират да проведат летен турнир, за да подкрепят финансово играчите

от в 16:06 на 06.04.2020
Павел Димитров

Във Франция е създаден проект за няколко летни турнира, които да окажат финансова подкрепа на френски тенисисти. Нейният ръководител е Тиери Аскион, директор на ATP турнира в Лион.

"Ние разработваме проекта от две седмици. По принцип всичко е съвсем просто. Трябва да разберете, че някои професионални тенисисти вземат заеми, за да могат да се състезават. Трябва да вземем предвид това и изключителната ситуация, в която всички се намираме.

Исках да организирам фонд за подкрепа на играчите и мнозина се изказаха в полза на тази идея, но не е толкова лесно да се приложи от правна гледна точка. От друга страна, на тенисистите липсва игрова практика. Ще се опитаме да организираме турнир за тези, които се нуждаят от помощ.

Разговарях с Цонга, Пуй, Шарди, Барер и те харесаха моето предложение. Ще говоря и с други. Засега обаче не мога да кажа кога ще се проведе турнирът, но трябва да съм подготвен и да използвам първата възможност. Разбира се, ние работим по проект съвместно с Френската федерация по тенис“, Каза аскион пред "Екип".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Във Франция планират да проведат летен турнир, за да подкрепят финансово играчите Павел Димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook