11-кратният шампион се оттегли от турнира в Монте Карло: Контузията продължава да мъчи Надал

от в 12:51 на 04.04.2023
Калоян Соколов

Рафаел Надал отлага своето завръщане в ATP Тура и няма да го видим в игра на предстоящия Мастърс в Монте Карло. 22-кратният шампион от Големия шлем се подготвяше с пълни сили за клей сезона, но изглежда все още не се е възстановил напълно от разкъсването на псоаса, което претърпя по време на двубоя си от втори кръг на Аустрелиън Оупън, когато претърпя поражение от американеца Макензи Макдоналд. Оттогава Рафа не е участвал в нито една надпревара и загуби мястото си в топ 10 за пръв път от 2005-та години насам. Припомняме ви, че турнирът в Княжеството е един от най-успешните в кариерата на Матадора въобще, като той е завоювал трофея рекордните 11 пъти, оставайки непобеден в периода между 2005-та и 2012-та година. Самият бивш номер едно изрази съжалението си, че през този сезон няма да има удоволствието да излезе отново на "Корта на принцовете" и сподели как прави всичко възможно, за да се завърне скоро обратно в игра:

"Привет на всички! Все още не съм готов да се състезавам на най-високо ниво. Няма да мога да играя в един от най-важните турнири в моята кариера, а именно Мастърса в Монте Карло. Към момента няма гаранции, че отново няма да се контузя, ако реша да се състезавам и затова продължавам с подготвителния си процес, надявайки се скоро да се завърна - написа Надал в социалните медии.

Добрите новини за феновете на манакореца са свързани с последните изказвания на Давид Ферер, който в момента е турнирен директор на ATP 500 състезанието в Барселона и увери, че неговият добър приятел ще бъде готов да участва в испанския град, а битките там стартират от 17 април.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
11-кратният шампион се оттегли от турнира в Монте Карло: Контузията продължава да мъчи Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | монте карло | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook