16-годишната Мира Андреева се захласна по Мъри; той я посъветва да оправи зрението си (видео)

от в 08:19 на 30.04.2023
Калоян Соколов

 16-годишната Мира Андреева дава заявка да бъде новата голяма звезда на женския тенис и едва ли някой може да каже, че това е пресилено твърдение с оглед на това, че тийнейджърката няма нито една загуба през годината. Андреева започна сезона си с участие в квалификациите на турнира с награден фонд от 60 хиляди долара в швейцарския град Киасо, като в крайна сметка достигна до трофея, а впоследствие повтори постижението си и на състезанието в Белинцона. Тези резултати изглежда са впечатлили достатъчно организаторите на WTA 1000 надпреварата в Мадрид, които предоставиха "уайлд кард" за основната схема на младата тенисистка, а тя напълно оправда доверито към нея, след като се класира за осминафиналите с две победи над състезателки от топ 20 и още една такава срещу бивша финалистка от Големия шлем.

Медийното внимание пък съвсем естествено бързо се насочи към Андреева и вчера я видяхме да дава своето първо обширно интервю за телевизионния гигант Tennis Channel. Там тя беше запитана за най-приятната част от това да бъде участничка в подобно мащабно събитие, а отговорът на Мира беше повече от любопитен:

"Самата атмосфера е толкова специална. Страхотно е да обядваш в компанията на всички тези звезди. Виждаш Анди Мъри и неговото лице. Той е толкова красив на живо. Просто е невероятен" - не можа да скрие въодушевлението си тийнейджърката.

Самият трикратен шампион от Шлема пък веднага е успял да се информира за изявлението на своята колежка и не пропусна да се пошегува с нея, като демонстрира характерното си отлично чувство за хумор:

"Представете си колко добра ще стане, когато спре да има подобни проблеми със зрението" - гласеше публикацията на сър Анди в социалните медии, а бившият номер седем Марди Фиш също се включи с изказване по темата и директно попита Мъри с каква сума се е разделил, за да направи момичето подобно изказване по негов адрес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-годишната Мира Андреева се захласна по Мъри; той я посъветва да оправи зрението си (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | анди мъри | видео | забавно | мадрид | мира андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook