16-годишният Лазаров отрази два мачбола, но отпадна на 1/8-финалите в Созопол

от в 13:01 на 16.09.2021
Владислав Риждов

16-годишният Джордж Лазаров не успя на се класира за четвъртфиналите на ITF надпреварата в Созопол. По-рано днес квалификантът се бори здраво и дори спаси два мачбола, но все пак преклони глава пред румънеца Петру-Александру Лункану - 1:6 6:1 (3)6:7 в мач, който продължи малко над два часа.

Въпреки че в началото взимаше по-трудно своите подавания, Лункану успя да наложи темпото си и бързо придоби инициативата в откриващия сет. Опитният румънец навлезе в серия от пет поредни спечелени гейма, като проби на два пъти сервиса на Лазаров, за да спечели убедително частта в своя полза. Резултатът във втория сет бе идентичен с този от първата част, само че бе на сметката на родния ни представител. Лазаров се възползва по добър начин от колебания в играта на опонента си и дръпна с брейк аванс в резултата, а до края не даде нито гейм повече на Лункану, изравнявайки резултата.

Решителният сет премина равностойно, като двамата си размениха по един пробив в самото начало. При 6:5 в полза на румънския състезател, Лазаров сервираше за тайбрек, когато дойдоха и първите сериозни препятствия пред него. Българинът изостана с 15:40, но се пребори за подаването си, като по този начин спаси и двата мачбола, до които съперникът му достигна. Последвалият тайбрек също бе оспорван, но при 3:2 Лункану пое контрола върху случващото се и не допусна изненада, поздравявайки се с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
16-годишният Лазаров отрази два мачбола, но отпадна на 1/8-финалите в Созопол Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | джордж лазаров | итф | итф турнир в созопол | обзор | петру-александру лункану

Коментари





Следвайте ни в Facebook