17-годишен изхвърли Гофен още на старта на Great Ocean Road Open!

от в 12:41 на 03.02.2021
Петър Томов

146-ят в световната ранглиста Карлос Алкарас Гарфия постигна най-голямата победа в своята кариера, след като в двубой от втория кръг на Great Ocean Road Open успя да победи поставения под №1 в схемата Давид Гофен след 6:3 6:3.

Роденият през 2003 година испанец откри първия сет със сервис гейм на нула, преди да последват 5 поредни пробива в мача, включително и пробив на нула в шестия гейм, след който Гарфия поведе с 4:2. До края на сета нито един от двамата не стигна до възможност за пробив и закономерно младия испанец успя да го затвори с 6:3. 

Във втория сет двамата тенисисти си взимаха подаванията до петия гейм, в който 17-годишният Гарфия реализира пореден пробив в мача. Последва още един пробив на нула за испанеца в седмия гейм, с което той поведе с 5:2. Гофен направи рибрейк в последвалия гейм, но допусна пореден пробив в последния гейм от мача, с което и вторият сет приключи 6:3 за Гарфия.

146-тия в света демонстрира завидна ефективност при точките за пробив, като от 7 възможности успя да реализира 6. В осминафиналите на турнира, Карлос Алкарас Гарфия ще се изправи срещу 83-тия в света Тиаго Монтейро, който по-рано днес осъществи обрат срещу представителя на домакините Матю Ебдън. 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишен изхвърли Гофен още на старта на Great Ocean Road Open! Петър Томов
Теми:  
great ocean road | давид гофен | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook