17-годишният Алкарас се превърна в най-младия полуфиналист в Тура от 2014-а насам!

от в 22:20 на 09.04.2021
Калоян Соколов

17-годишният Карлос Алкарас продължава да пише история на турнира в Марбея, след като записа престижна победа над третия поставен Каспър Рууд и така се превърна в най-младия полуфиналист на ниво АТП от 2014-а насам, когато Александър Зверев стори това на същата възраст по време на надпреварата в Хамбург. Днес Алкарас показа завидно спокойствие, което подплати с тенис на наистина много високо ниво и заслужено се наложи с 6:2 6:4, за да сломи съпротивата на скандинавеца.

Алкарас стартира вихрено, пробивайки още първото подаване на своя опонент, а впоследствие спечели следващите два гейма на нула, като по този начин се откъсна напред с 3:0. Рууд все пак се поокопити и и върна един от брейковете си пасив, но оттам насетне тийнейджърът осъществи пълен контрол чрез бомбените си форхенди и заслужено поведе в отделните части.

Вторият сет предложи далеч по-равностойна битка, в която отново Алкарас отново привидно имаше предимство, защото бе далеч по-агресивен и принуждаваше Рууд да полага неимоверни усилия в опит да се задържи в разиграванията. Настоятелността на младока се отплати и той получи пробив аванс при 4:3, ала нервите го споходиха и паритетът веднагически бе възстановен.

Това по никакъв начин не повлия на Алкарас, който моментално вдигна оборотите и не остави шансове на противника си да мисли за обрат, класирайки се за финалната четворка на турнира, където го очаква двубой срещу Жалме Мунар, а любопитна подробност е, че всички останали играчи в схемата са испанци.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишният Алкарас се превърна в най-младия полуфиналист в Тура от 2014-а насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | марбея

Коментари





Следвайте ни в Facebook