17-годишният Алкарас ознаменува дебюта си в Шлема с категорична победа!

от в 05:30 на 09.02.2021
Диана Андреева

Карлос Алкарас безспорно е един от най-талантливите млади играчи в световния тенис и испанецът напълно го доказа, след като наскоро стана първият играч роден през 2003-а година, който преодолява квалификации на турнир от Големия шлем, а през миналата седмица тийнейджърът записа дебютна победа на твърди кортове в основна схема на АТП турнир, а това стана на надпреварата Great Ocean Road.

Днес Карлос постигна нов успех, класирайки се за втория кръг на Australian Open, след убедителен триумф над друг квалификант, дебютиращ в основната схема на турнира от Големия шлем - Ботич Ван Де Зандшулп. Испанецът се нуждаеше от по-малко от два часа, за да може да надделее с 6:1 6:4 6:4.

Въпреки резултата, младокът далеч не показа най-добрата си игра. Напрежението от дебютно участие в събитие от Шлема видимо оказваше влияние върху Алкарас, който допускаше сериозно количество грешки. Ударите му също бяха по-меки от обикновено, като той съзнателно не търсеше агресивни отигравания по време на срещата, а по-скоро се стараеше да държи топката в очертанията на корта. 

Все пак Карлос успя да се поздрави с успех в срещата, тъй като неговият опонент бе много по-нестабилен. Холандският тенисист допускаше множество непредизвикани грешки, което си оказа ключово в изхода на двубоя, слагайки край на участието му на Australian Open още на старта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
17-годишният Алкарас ознаменува дебюта си в Шлема с категорична победа! Диана Андреева
Теми:  
australian open | карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook