18 години по-късно: Алкарас повтори знаково постижение на Надал

от в 12:12 на 24.04.2022
Диана Андреева

Карлос Алкарас е сред най-перспективните млади тенисисти, като още от началото на сезон 2022 той не престава да разкрива огромния потенциал, който притежава. За съвсем кратък период от време Карлитос, както е познат тийнейджърът сред приятели и роднини, се превърна в едно от доминиращите лица в Тура, триумфирайки както на турнира в Рио, така и на Мастърса в Маями, и успя да дебютира сред най-добрите 20 в подреждането на ATP в края на месец февруари.

Успехите на Алкарас продължават с пълна сила и до днес, а възходът му в световната ранглиста ще го изпрати през идния понеделник сред първите десет на подреждането. Испанецът за повтори поредно постижението на своя идол Рафаел Надал, който на същата дата - 25 април, но 17 сезона по-рано, след отлично представяне в Барселона се изкачи до 10-ото място на подреждането на ATP едва на 18-годишна възраст.

Надал неведнъж е споделял, че 18-годишният Алкарас му напомня на самия него на ранна възраст. Матадора не е единственият, който вижда прилика в представянето на тийнейджъра, но дали Карлитос ще продължи по стъпките на своя идол и ще се превърне ли в един от най-великите състезатели в Тура за всички времена, единствено времето предстои да покаже.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18 години по-късно: Алкарас повтори знаково постижение на Надал Диана Андреева
Теми:  
карлос алкарас | надал | рафаел надал | тенис ранглиста | топ 10

Коментари





Следвайте ни в Facebook