18 години разлика ли? Вавринка изнесе нова висококачествена тенис продуция и подчини Руне

от в 01:16 на 14.03.2023
Калоян Соколов

Стан Вавринка продължава да доказва, че годините за него са просто число и подобрява представянето си с всеки изминал турнир. 37-годишният тенисист си проправи път към третия кръг в Индиън Уелс и там постигна една от най-ценните си победи в последно време, преодолявайки съпротивата на Холгер Руне.

Шампионът от Мастърса в Париж надви именно швейцареца по пътя си към трофея в зала в "Берси" през миналия сезон, отразявайки цели три мачбола, ала този път Стан взе своя реванш и триумфира с финалното 6:2 6:7(5) 7:5, за да сътвори поредната изненада в Калифорния и сега по всяка вероятност го очаква осминафинална битка срещу Яник Синер, от когото допусна категорично поражение на четвъртфиналите в Ротердам.

Срещата започна с два бързо разменени гейма между двамата състезатели, след което ветеранът заигра тениса, с който години наред беше претендент за най-големите трофеи в тениса и уинърите валяха от неговата ракета. Руне показваше своето характерно отлично придвижване по корта, но Вавринка удряше топката толкова мощно, че дори бавната настилка не беше в състояние да абсорбира силата на снарядите му.

Всичко това позволи на швейцареца да спечели цели 12 поредни точки и той взе комфортен аванс от 4:1, а скандинавецът изглеждаше изнервен до краен предел и допусна втори пореден брейк в подаването си. Тогава дойдоха първите леки пропуквания от страна на Стан, който не може да затвори сета на собствен начален удар, но впоследствие реализира поредния си пробив и вече имаше преднина в отделните части.

Тийнейджърът се съвзе във втория сет и станахме свидетели на далеч по-равностойна битка, в която сякаш везните леко започваха да се накланят в полза на датчанина. Трикратният шампион от Шлема обаче остана непоклатим и на цели седем пъти отразяваше брейкболи, за да излиза напред неизменно в резултата до 4:3 в своя полза.

Тогава младокът взе медицински таймаут, тъй като още отпреди това започна да крампира, а освен това имаше проблеми в рамото, които не му позволяваха да сервира с максимална скорост. По-опитният тенисист веднага се възползва от проблемите на седмия поставен и след почивката наложи пълен контрол над събитията на корта, за да получи възможност да сервира за крайната победа и дори имаше мачбол, но световният номер осем изведнъж намери нов прилив на енергия и изравни за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който отново инициативата беше на страната на ветерана, само че той някак намери начин да опропасти аванс от 4:0 точки и 19-годишният състезател направи немислимото, вкарвайки мача в решителен сет.

Третата част се оказа най-качествената в срещата, тъй като и двамата играчи бяха запазили най-доброто за нея и можехме да се насладим на първокласен тенис. Гонитбата в геймовете течеше с пълна сила и сервиращите не показваха абсолютно никакви колебания до 5:5, когато ветеранът сътвори истинска магия, пробивайки с помощта на съвършено изпълнена къса топка, а този път той не повтори грешката си от втората част и можеше да се поздрави с успеха в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18 години разлика ли? Вавринка изнесе нова висококачествена тенис продуция и подчини Руне Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | Стан Вавринка | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook