18-годишен швейцарец елиминира Марин Чилич и записа дебютен успех на ниво АТП

от в 16:43 на 18.05.2021
Владислав Риждов

Доминик Стефан Стрикер поднесе първата изненада на турнира в Женева. Дебютантът в основна схема на ниво АТП надигра Марин Чилич - 7:6(5) 6:1 и се класира за следващия кръг на надпреварата. Световния номер 419 показа страхотни качества в хода на целия двубой и заслужено се поздрави с първи успех на турнир от такава категория.

Стрикер, за когото това бе дебют в основна схема на ниво АТП, пръв достигна до шансове за брейк. Младият швейцарец поведе с 15:40, след три непредизвикани грешки на хърватина, но Чилич измъкна подаването си. Впоследствие Стрикер достигна до нова точка за пробив, която този път реализира и пръв поведе с брейк аванс. Няколко грешни решения в следващия му серис гейм обаче дадоха възможност на Чилич да се върне в битката и той изравни за 3:3. Двамата продължиха с равностойна игра, а при 5:5 Стрикер нанесе нов удар по Чилич, пробивайки го за втори път в рамките на частта. Швейцарецът усети напрежението от това да сервира за спечелването на частта и бързо бе пробит за 6:6. В тайбрека опитният хърватин започна по-силно, като поведе с 4:1. Но Стрикер не спря да се бори и съумя да изравни резултата, а след страхотна игра, даде само точка на Чилич до край на сета и поведе уверено в резултата.

Във втората част Стрикер определено бе на крилете на вдъхновението след като записа първия сет на сметката си. Младият швейцарец не допусна спад в играта си нито за миг. Стрикер си слушеже по чудесен начин със своя сервис, като загуби само три от точките, които се разиграха след негово първо подаване. Именно с добрата си игра той проби на два пъти Чилич, давайки само гейм на хърватина в хода на сета, за да запише най-голямата победа до момента в своята кариера.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишен швейцарец елиминира Марин Чилич и записа дебютен успех на ниво АТП Владислав Риждов
Теми:  
доминик стрикер | марин чилич | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook