18-годишният Алкарас няма спирка, поредно разочарование за Де Минор

от в 23:00 на 03.06.2021
Тея Кръстева

18-годишният испанец Карлос Алкарас продължава победната си серия на Ролан Гарос, класирайки се за третия кръг на надпреварата във френската столица след трисетов успех над поставения под номер 28 в основната схема грузинец Николос Басилашвили с резултата 6:4 6:2 6:4. За място на 1/8-финалите световният номер 97 ще спори с двуметровия германец Ян-Ленард Щруф.

В откриващата част един-единствен пробив се оказа решаващ, който 18-годишният тийнейжър реализира, за да поведе с 5:3. Николос Басилашвили далеч не показваше най-добрата си игра и съвсем логично предаде първата част след 6:4. Грузинецът пренесе разрухата в играта си във втория сет, за да инкасира 2 поредни пробива и вече да изостава с 3:1. Алкарас допусна единият брейк да му бъде върнат, само че това по никакъв начин не притесни младия талант, който, реализирайки нов, мигновен пробив, вече се бе доближил на сет разстояние от дебютен трети кръг на Откритото първенство на Франция. Заключителната част отново започна прекрасно за младия испанец, който просто не допускаше грешки в играта си и вече бе повел с комфортното 3:1. Пред Карлос Алкарас се откриха две поредни възможности за излизане в резултата с 4:1, само че, след като не успя да реализира шанса си, младокът допусна известни колебания в представянето си и позволи на опонента си да изравни за 4:4. 18-годишният испанец обаче набързо се отърси от неприятната ситуация и записвайки нов брейк в сметката си, вече можеше да ликува с крайната победа след близо 2 часа игра на корта - 6:4.

В друг мач от днешната програма световният номер 22 Алекс де Минор записа нова разочароваща загуба на клей през настоящия сезон, след като отстъпи на италианеца Марко Чекинато с 6:4 1:6 6:3 6:1. В следващия кръг на надпреварата във Франция победителят ще се изправи срещу своя сънародник - 19-годишния Лоренцо Музети.

В откриващия сет двамата тенисисти демонстрираха колебания зад основната линия, като непрестанно застрашаваха подаванията си. Това даде своето отражение на корта, след като "Демона" и Чекинато си размениха по един пробив. При 4:4 австралиецът достигна до цели 3 скрити сет бола, само че 22-годишният тенисист не успя да се възползва от открилия сe шанс, предавайки още следващото си подаване, а с това и сета - 6:4.

Де Минор обаче бързо загърна разочарованието си, "прелитайки" през своя опонент в следващия сет и изравнявайки резултата в отделните части - 6:1. До средата на третия сет играчите не срещаха проблеми да печелят подаванията си, само че австралиецът се пречупи при 3:2, предавайки сервис гейма, а след това италианецът съхрани аванса си безпроблемно - 6:3. Оттам нататък Алекс де Минор бе просто неузнаваем, инкасирайки цели 2 пробива в четвъртата част, и въпреки че австралиецът спаси 3 последователни мач бола, силите му не стигнаха да постигне нещо по-значимо и по този начин след 2 часа и 28 минути игра италианецът Марко Чекинато можеше да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
18-годишният Алкарас няма спирка, поредно разочарование за Де Минор Тея Кръстева
Теми:  
карлос алкарас гарфия

Коментари





Следвайте ни в Facebook