19-годишен българин дели първото място с Медведев по най-много победи за сезона

от в 20:59 на 15.03.2023
Калоян Соколов

Безспорно Новак Джокович доминираше случващото се в ATP Тура през месец януари и напълно заслужено завоюва 22-рата си титла от Големия шлем, като загуби само един сет по пътя си към трофея на Аустрелиън Оупън. Оттам насетне обаче категорично Даниил Медведев е големият доминант в мъжкия тенис, като в момента се намира в серия от 17 поредни спечелени двубои, а това го отведе до купите в Ротердам, Доха и Дубай. Оказва се обаче, че има български състезател, който от началото на годината може да се похвали с 23 успеха и дели първото място по този показател с руснака.

Става въпрос за 19-годишния Николай Неделчев, който е родом от Разград, но през последните седем години се готви в академията на Рафаел Надал в Майорка. Неделчев е бивш държавен шампион на страната във възрастовите групи до 12 и 14 години, а впоследствие пробива в топ 100 на световната ранглиста за юноши, като печели още първата си надпревара при 18-годишните. Николай обаче решава почти веднага да се прехвърли в мъжкия тенис, където напредва отлично и в момента е близо до влизане сред първите 1000.

Младокът от началото на сезона е участвал единствено на фючърси и е преодолял трите квалификационни кръга на 6 от общо 7-те състезания, в които е играл. Най-големият му успех идва в Манакор, където в първия кръг на основната схема успява да надиграе шестия поставен Симон Бупен от Белгия ( световен номер 524) и достига до дебютния си професионален полуфинал, само че там бива спрян от Даниел Ринкон, който е бивш юношески шампион на US Open.

Родният ни представител е привърженик на агресивната игра от дъното на корта и също така обича да завършва точките си в близост до мрежата, когато има възможност да го стори. Любимият му тенисист е Новак Джокович, защото се възхищава на неговата борбеност и мечтае да последва неговите стъпки, превръщайки се в първа ракета на света, а ние само можем да му го пожелаем!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишен българин дели първото място с Медведев по най-много победи за сезона Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | даниил медведев | любопитно | николай неделчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook