19-годишният Яник Синер върви по стъпките на Федерер и Надал!

от в 16:17 на 01.04.2021
Мирела Николова

Отсъствието на Голямата тройка от първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 - Miami Open, откри пред младата генерация тенисисти златна възможност да постигнат значими резултати на надпревара от толкова висок ранг. Сред възползвалите се от този шанс е и 19-годишният Яник Синер, който демонстрира блестяща игра в хода на турнира и се очертава като един от главните фаворити за трофея във Флорида. 

Звездата на италианеца изгря през 2019 г., когато триумфира с трофея в Милано на NextGen ATP Finals, а възходът му продължи с пълна сила през миналия сезон, след като на Sofia Open завоюва своята първа професионална титла.

Синер е определян от мнозина като един от младите тенисисти, които имат най-голям потенциал да се утвърдят като основни фигури в тениса в бъдеще. Тази теза се потвърждава и от една интересна статистика, според която Яник уверено върви по стъпките на двамата титани в тениса Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също като него са дебютирали във финалното каре на Мастърс надпревара именно в Маями. 

Първи полуфинал на Мастърс 1000 турнир:

Рафаел Надал - Miami Open 2005 (18 години и 9 месеца)
Яник Синер - Miami Open 2021 (19 години и 7 месеца)
Роджър Федерер - Miami Open 2002 (20 години и 7 месеца)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишният Яник Синер върви по стъпките на Федерер и Надал! Мирела Николова
Теми:  
atp | маями | рафаел надал | роджър федерер | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook