19-годишният Музети изнесе вдъхновяващо представяне и срази Шварцман в Акапулко!

от в 03:57 на 17.03.2021
Калоян Соколов

19-годишният Лоренцо Музети нямаше нито една победа на твърди кортове в основната схема на АTP турнир, но тази тенденция беше нарушена от него по един повече от фантастичен начин, след като младокът надигра Диего Шварцман на старта в Акапулко и по този начин също така записа дебютен успех над състезател от топ 10.

Триумфът на Музети не дойде никак лесно, като той се нуждаше от цели шест мачбола, за да пребори коравия аржентинец, ала все пак тийнейджърът се справи и надви поставения под номер три с 6:3 2:6 6:4, гарантирайки си сблъсък за влизане в четвъртфиналите срещу Франсис Тиафо, който преодоля съпротивата на Брендън Накашима с тайбрек в решителния сет.

 

Квалификантът стартира нервно двубоя и видимо се притесняваше от именития си съперник, чиято задача беше единствено да вкарва топката в корта и да дочака дежурната грешка от страна на световния номер 120.

Несигурността от страна на италианеца пък закономерно доведе до пробив в полза на Шварцман, само че той не може да развие предимството си и паритетът бе възстановен при 3:3. Оттам насетне Музети разкри огромния си потенциал, като си служеше отлични с къси топки, които биваха едва достигнати от южноамериканеца и той ставаше лесна плячка на мрежата за своя опонент, който съвсем скоро имаше аванс в сетовете.

Постепенно обаче световният номер 9 се нагоди към играта на младока и започна да го въвлича в продължителни размени, което бе изцяло в полза на фаворита и той на бърза ръка поведе с 4:1 гейма. Тийнейджърът все пак не се предаде и спечели следващото си подаване, само че началният му удар вече не беше такова оръжие, защото поставеният под номер три започна да посреща много далеч зад основната линия и така имаше време да насочва по-добре своите ретури, а това създаде сериозни проблеми на италианеца и не след дълго се стигна до логично изравняване на общия резултат.

Сякаш всички предпоставки сочеха, че Шварцман ще има сериозно психологическо надмощие в третата част, но квалификантът заигра изключително агресивно и постоянно атакуваше чрез мощните си удари от дъното на корта. Шампионът от Буенос Айрес пък изглеждаше сериозно разклатен и играеше необичайно плитко, а всичко това доведе до спечелване на пет от първите шест гейма от страна на Мусети и той дори получи три поредни мачбола на сервиса на аржентинеца.

Точно тогава Диего за пореден път показа колко голям боец е и се измъкна от тежката ситуация, а впоследствие спаси още една подобна точка пред противника си и изведнъж изоставаше само с 4:5. Първите две разигравания в следващото подаване на младока отново отидоха в сметката на световния номер девет и изглеждаше, че Музети ще рухне съвсем скоро, ала това беше само една много далечна от истината хипотеза.

19-годишният състезател пласира два поредни аса, след което се отчете с невероятен форхенд уинър по диагонала, но Шварцман отново влезе в ролята на същински Худини, надделявайки в най-продължителната размяна през целия двубоя, която той завърши със спокоен обратен удар в опразнената част от корта. Това обаче се оказа последната позитивна проява за южноамериканеца, защото младокът най-после успя да се концентрира и довърши започнатото, постигайки най-знаменитата си победа до момента през своята кариера!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишният Музети изнесе вдъхновяващо представяне и срази Шварцман в Акапулко! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | диего шварцман | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook