19-годишният Музети продължава напред в Рим след отказване на Хуркач

от в 21:05 на 10.05.2021
Тея Кръстева

19-годишният италианец Лоренцо Музети се класира за втория кръг от Мастърса в Рим - Italian Open, след успех с 6:4 2:0 и отказване от страна на своя опонент Хуберт Хуркач. Полякът бе принуден да се оттегли от двубоя заради контузия, а досега 24-годишният тенисист далеч не може да се похвали с успешен клей сезон. След като вдигна трофея на Мастърса в Маями на хард през април месец, Хуркач има една единствена победа на червената настилка и 3 загуби. А за тийнейджъра турнирът в Рим е щастливо място, тъй като именно тук през 2020-а година погледите на тенис почитателите бяха приковани към Музети, който, започнал от квалификациите, победи последователно 3-кратния шампион от Големия шлем - Стан Вавринка, и бившия финалист от Мейджър надпревари - Кей Нишикори. Тогава 18-годишният италианец отпадна на осминафиналите след двусетова загуба от германеца Доминик Кьопфер.

Днешната среща започна колебливо за сервиращите, които не демонстрираха особено убедителна игра зад основната линия. С течение на сета Хуркач драстично понижи нивото си на представяне, като грешките от неговата ракета започнаха да валят с невероятна скорост. Музети, от своя страна, се възползваше отлично от открилата се ситуация, като дори достигна до 2 точки за пробив в шестия гейм, само че полякът все още нямаше намерение да се отказва. 24-годишният тенисист очевидно изпитваше неразположение на корта и след като при 5:4 сервираше за оставане в откриващия сет, ръката му трепна и по този начин първата част отиде в историята след 38 минути игра.

Оттам нататък шампионът от Мастърса в Маями пренесе разрухата в играта си и във втория сет на срещата, където инкасира ранен брейк. Болката, изглежда, се увеличаваше, което принуди поляка да се откаже от двубоя при резултат 2:0 и 40:0 за младия италиански талант Музети. По този начин за по-малко от час Хуркач сложи край на участието си във Вечния град, докато приказката за 19-годишния Лоренцо тепърва започва.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишният Музети продължава напред в Рим след отказване на Хуркач Тея Кръстева
Теми:  
лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook