19-годишният Руне бе близо до изненада срещу 9-ия поставен, но до такава не се стигна

от в 01:33 на 16.08.2022
Мирела Николова

Холгер Руне изпрати един изключително успешен сезон на клей, по време на който дебютния си АТР трофей, а впоследствие затвърди отличните си изяви, достигайки до четвъртфиналната фаза на Откритото първенство на Франция. След това обаче датчанинът сякаш не успя да се справи с очакванията към себе си и записа 9 поражения в последните си 11 мача. Днес той показа известен прогрес в представянето си и не бе далеч от това да отстрани поставения под №9 в схемата Камерън Нори, но британецът бе по-стабилният от двамата в решителните моменти и надделя след 7:6(5) 4:6 6:4, за да оформи сблъсък със своя сънародник Анди Мъри във втория етап.

В откриващия сет началният удар на всеки от играчите работеше безотказно и благодарение на него те бързо се сдобиваха с преимущество в разиграванията, като също така често търсеха пътя напред към мрежата. В средата на сета те си размениха по един пробив, след което равенството се запази до самия край и така развръзката на частта дойде в тайбрек. Там Руне успя да навакса пасив от два минипробива, но въпреки това допусна да загуби подаването си на сетбола, а с това и сета.

Втората част бе открита с бърз пробив в актива на младока, който допълнително изостри ударите си и предизвикваше грешки от противниковата страна. Тийнейджърът поддържаше аванса си безпроблемно и макар в края да допусна връщане на брейка, той веднага си възвърна лидерството в резултата, печелейки още ответното подаване на Нори след серия от негови непредизвикани пропуски, което се оказа и решаващото за изравняване на общия резултат.

Двамата бяха запазили най-доброто за решителния трети сет, който се превърна в истинско зрелище, продължило близо 60 минути. В него нееднократно наблюдавахме промяна в съотношението на силите, като продължителните размени на удари от дъното на корта изобилстваха. Руне продължи да бъде крайно агресивен, което обаче означаваше и значително повишаване количеството на непредизвиканите му грешки. Подпомогнат и от блестящия си форхенд, Нори достигна до два мачбола на ретур в десетия гейм, които му бяха достатъчни, за да приключи сблъсъка в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
19-годишният Руне бе близо до изненада срещу 9-ия поставен, но до такава не се стигна Мирела Николова
Теми:  
atp | камерън нори | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook