20-годишна американка изхвърли изненадващо Азаренка в Акапулко

от в 07:35 на 01.03.2019
Калоян Пламенов

Виктория Азаренка претърпя изненадваща загуба от София Кенин на 1/4-финалите в Акапулко. Представителката на САЩ стигна до успеха над своята опонентка след 6:4, 4:6, 7:5 за 2 часа и 34 минути игра.

Преди срещата Вика бе фаворитка срещу 35-ата ракета в световния тенис, но в крайна сметка отново показа характерното за нея в последно време непостоянство и отпадна.

В първия сет Азаренка имаше аванс от пробив и 4:2 гейма, но след пробиви в осмия и десетия гейм Кенин спечели частта. Вторият сет бе изпъстрен с пробиви и от общо 10 гейма имаше цели 7 пробива. Вика пропиля солиден аванс от два пробива в началото, но все пак след поредицата от грешки и на двата Азаренка стигна до пробив за 5:4 и след това си спечели с лекота подаването.

Така мачът отиде в трети сет, който започна отлично за беларуската тенисистка - ранен пробив и 3:1 гейма аванс. Кенин обаче върна пробива в шестия гейм, а в деветия Виктория проби и след това сервираше за мача. 

Вместо да си вземе най-важното подаване, тя допусна да бъде пробита на нула, а след това в последния гейм допусна нов пробив и така загуби срещата. 

В спор за място на финала 20-годишната американка ще срещне Сасай Джън или Бианка Андрееску. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
20-годишна американка изхвърли изненадващо Азаренка в Акапулко Калоян Пламенов
Теми:  
виктория азаренка | тенис турнир в акапулко - жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook