21 години след първата си ATP победа: Гаске обърна Гофен и е 1/2-финалист в Окланд

от в 11:16 на 12.01.2023
Мартин Петков

Остават броени дни до старта на Откритото първенство на Австралия, като по-рано днес беше изтеглен и жребият за състезанието, но това далеч не се оказва сериозно притесние дори от физическо естество за 36-годишния ветеран Ришар Гаске, който през настоящата седмица избра да се включи на АТР 250 турнира в Окланд. Французинът вече спечели две срещи в състезанието, с което продължи серията си на 22 поредни сезони в АТР Тура, в които записва поне една победа, като първата му такава датира от далечната 2002-ра година, но някогашният номер 7 не мислеше да спира дотук и в хода на днешния ден се наложи над Давид Гофен за час и 33 минути на корта в новозеландския град - 1:6 6:1 6:1. По този начин Гаске продължава напред към полуфиналната фаза на надпреварата и в спор за място на финала ще срещне един измежду Ласло Джере и сънародника си Констан Лестиен.

Началото на двубоя беше на път да се окаже пагубно за белгиеца, който сбърка последователно в отиграванията си от основната линия, предоставяйки брейкбол пред противника. Тогава обаче миг на разконцентрация от страна на световния номер 67 позволи на Гофен да запази сервиса си, при което бившият вицешампион от Финалите на АТР смени на следващата предавка и с поредица от шест поредни гейма на сметката си, към нея причисли и откриващия сет.

Със старта на втората част случващото се на корта претърпя пълна метаморфоза, като французинът пое диригентската палка и умело ръководеше разиграванията. Гаске с представянето си своебразно върна лентата назад към най-добрите си години в кариерата и без остави какъвто и да било шанс на световния номер 53, възстанови равенството в отделните сетове.

В началото на решителната част пауза за дъжд беляза сблъсъка на бившите представители на челната десетка в класацията на АТР, като играта беше преустановена за период от близо два часа. След взетата почивка, позволила реабилитиране на силите, Гаске излезе на корта и в същото това темпо доминираше във всеки аспект, за да отведе събитията в срещата до закономерен изход, поздравявайки се с престижния успех в новозеландския град, дошъл след пълен обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
21 години след първата си ATP победа: Гаске обърна Гофен и е 1/2-финалист в Окланд Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | окланд | ришар гаске

Коментари





Следвайте ни в Facebook