3 от 3: Адриан Андреев също с експресна победа в пресявките на Чаланджър

от в 11:11 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Вчерашният ден се оказа отличен за българските тенисисти, след като Александър Донски записа дебютната си победа на ниво Чаланджър, а впоследствие Александър Лазаров с лекота продължи към втория квалификационен кръг в Оейраш. Тази нощ пък Адриан Андреев изигра дебютния си двубой от пресявките на надпреварата в Мексико Сити и също се поздрави с успех. Поставеният под номер 6 не срещна никакви трудности в двубоя си срещу швейцареца Лука Кастелнуово и го надигра с категоричното 6:4 6:2.

Срещата започна с размяна на ранни пробиви, а Адриан постоянно беше в изоставаща позиция, но спечели три поредни гейма, за да обърне нещата в своя полза и да спечели откриващата част. Вторият сет далеч не предложи толкова равностойна игра, като Андреев осъществи ранен брейк и впоследствие съумя да го дублира, слагайки край на надеждите на швейцареца за обрат.

Така Ади продължи към финалната квалификационна фаза, където му предстои да премери сили с колумбиеца Николас Бариентос. 34-годишният ветеран се позиционира само с 10 места зад родния ни представител в световната ранглиста и се намира в отлично форма от началото на сезона, така че софиянецът няма да има никак лесна задача пред себе си за преодоляване.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 3: Адриан Андреев също с експресна победа в пресявките на Чаланджър Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | александър донски | александър лазаров | бгтенис | мексико сити | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook