3 от 3: Надал покори турнира в Акапулко, за да извоюва поредна титла през сезона!

от в 06:58 на 27.02.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал изигра пореден страхотен мач през новия тенис сезон и записа 15-та победа от също толкова мачове. Испанецът триумфира  с титлата на надпреварата в Акапулко, след като преодоля съпротивата на британеца Камерън Нори  с 6:4 6:4 и по този начин завоюва третата си титла в хода на календарната година, както и общо 91-ва такава на ниво ATP. По този начин Рафа ще съумее да изпревари Стефанос Циципас от идната седмица, заемайки четвъртата позиция в световната ранглиста.

Срещата стартира равностойно, като двамата състезатели показваха убедително представяне от сервис линията, само че постепенно форхендът на Надал успя да пробие през сравнително мекия бекхенд на британеца, който често падаше прекалено навътре в съперниковото поле и оттам Матадора завършваше топката безкомпромисно, а това го изведе до решителен брейк в петия гейм, с чиято помощ си гарантира спечелването на сета.

Петият в света продължи с убедителните си изяви в следващата част, където отмъкна рано подаването на първенеца от Делрей Бийч и изгради солиден аванс от 5;2 гейма, за да си осигури възможност да сервира за титлата. Тогава последва леко трепване от страна на 21-кратния шампион от Шлема, защото той позволи на Нори да намали изоставането си на 4:5, но до изненади не се стигна и скоро титлата беше в ръцете на някогашната първа ракета на света.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 3: Надал покори турнира в Акапулко, за да извоюва поредна титла през сезона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | камерън нори | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook