3 от 8: Нов непоставен американец е 1/4-финалист на АО, сломявайки финалиста в Аделаида

от в 13:19 на 23.01.2023
Мирела Николова

Тазгодишното Открито първенство на Австралия се превръща в турнира на изненадите, след като голяма част от поставените играчи отпаднаха още преди началото на втората седмица. Така до четвъртфиналната фаза достигнаха мнозина на пръв поглед аутсайдери, като сред тях е и световният №35 Томи Пол, който днес елиминира последния оцелял поставен в най-долната четвъртина на схемата в лицето на Роберто Баутиста Агут в четири сета - 6:2 4:6 6:2 7:5, за да продължи към фаза на най-добрите осем в турнира, където го очаква сблъсък с негов сънародник - 20-годишния Бен Шелтън.

В началото на срещата превъзходството бе на страната на американеца, който обсипваше противниковата половина с високоскоростни и дълбоко пласирани удари, не позволявайки на съперника да наложи своя ритъм на игра. Още на старта той осъществи пробив, надделявайки в маратонски гейм, след което запази доминацията си и не след дълго дублира преднината си, отваряйки разлика от 5:1 гейма, за да си подсигури успеха в откриващата част.

Световният №35 продължи да има контрол върху събитията и в началните минути от втория сет, като и там бе първият, който поведе с брейк. Точно тогава обаче Пол допусна рязък спад в представянето си и се стигна до моментално изравняване на геймовете за 3:3. Въпросното стечение на събитията даде необходимата увереност на испанеца, който заигра по-агресивно и непрекъснато търсеше ъглите на корта, за да предизвиква неточности от отсрещната страна. Така той нанесе решителен пробив в десетия гейм, с който подпечата изравняването на общия резултат.

Сценарият от дебютния сет се повтори и изцяло в третата част, където станахме свидетели на изключително колебливи изяви от страна на поставения състезатели. Това позволяваше на американския представител да взима инициативата в разиграванията и впоследствие безпроблемно да ги завършва в своя полза. Той отново осъществи по един пробив в началото и в края на сета, за да си възвърне лидерството в отделните части.

Четвъртият сет премина под пълната диктовка на сервиращите, които бяха изключително солидни на начален удар и до 5:5 възможностите за пробив изцяло отсъстваха. В хода на цялата част обаче правеше впечатление интензитетът в играта на американеца, от чиято ракета уинърите изобилстваха. Именно това наклони везните в негова полза в 11-ия гейм, когато той съумя да осъществи брейк в последния възможен момент, за да затвори двубоя в своя полза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
3 от 8: Нов непоставен американец е 1/4-финалист на АО, сломявайки финалиста в Аделаида Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | роберто баутиста агут | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook