338-та ракета при дамите изненада Ига Швьонтек в Маями

от в 19:12 на 27.03.2021
Диана Андреева

Ана Конюх отстрани шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек! 338-та в световната ранглиста загуби сет, но все пак успя да реализира успех - 6:4 2:6 6:2 и се класира за следващия етап на турнира в Маями. Хърватката се нуждаеше от над два часа, за да може да продължи успешното си представяне, отстранявайки втора поставена тенисистка за тази седмица.

Конюх демонстрира страхотна игра, а убедителното й представяне на сервис също бе ключово в успеха й. Хърватската тенисистка се възползваше от немалкото допуснати грешки на своята опонетка и така си осигури място на 1/8-финалите, където я очаква Анастасия Севастова, победила служебно Симона Халеп, която се отказа поради контузия.

Конюх е била една от най-обещаващите състезателки при дамите, а щом печели Australian Open както на сингъл, така и на двойки, тя си осигурява челната позиция на световната ранглиста при юношите. Агресивната й игра е една от причините експерти да я определят за бъдещето на женския тенис, но кариерата на Ана не се развива по план. Операция в лакътя оставя Конюх извън корта за повече от четири месеца, но щом се завръща тя печели единствената си до момента WTA титла в Нотингам през 2015 година. В продължение на повече от две години Конюх нямаше нито една победа в основната схема на WTA турнир, но това се промени през тази седмица, а ако тя продължава да се представя по този начин безспорно може да постигне много в надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
338-та ракета при дамите изненада Ига Швьонтек в Маями Диана Андреева
Теми:  
ана конюх | ига швьонтек | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook