37-годишният Филип Колшрайбер елимира Аслан Карацев от Ролан Гарос!

от в 17:00 на 03.06.2021
Владислав Риждов

Филип Колшрайбер поднесе изненадата в днешния пети ден от Ролан Гарос. Германският ветеран елиминира приятната изненада на сезона - Аслан Карацев с резултат 6:3 7:6(4) 4:6 6:1 за два часа и 59 минути престой на корта. Колшрайбер имаше само един успех на турнир от календара на АТП през сезона, а днес се класира за третия кръг в Париж за първи път от 2014 година.

Световният номер 132 изигра солидна откриваща част и пръв нанесе удар по съперника си, пробивайки го в шестия гейм на. Впоследствие Колшрайбер запази водачеството си и довърши комфортно остатъка от сета.  Втората част бе абсолютно равностойна, като германецът бе този, който трябваше да се труди повече във своите сервис геймове, но успяваше да удържа на натиска на Карацев. В крайна сметка двамата изиграха тайбрек, а опитния германец не остави съмнение в превъзходството си. Колшрайбер поддържаше разлика от три точки в резултата, преди да затвори втория сет след 7:4.

Карацев се представи по-добре в хода на третата част. Световния номер 27 увеличи броя на печелившите удари и намали непредизвиканите грешки. Освен това той загуби само пет точки на първи сервис и нито веднъж не се изправи пред точка за пробив. Шампионът от надпреварата в Дубай се нуждаеше само от един брейк, за да намали изоставането си в общия резултат.

В четвъртия сет интрига липсваше, след като Колшрайбер тотално обезличи полуфиналиста от Откритото първенство на Австралия. Германецът не направи нито една непредизвикана грешка и си помогна доста със своя начален удар, печелейки всяко едно от разиграванията след първо подаване. Бившият номер 16 в ранглистата си изгради почти незаличим аванс от 5:0 само за няколко минутки, а до края Карацев намери сили само за почетен гейм. В следващия си мач Колшрайбер ще се изправи срещу Диего Шварцман

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
37-годишният Филип Колшрайбер елимира Аслан Карацев от Ролан Гарос! Владислав Риждов
Теми:  
аслан карацев | Обзори | ролан гарос | филип колшрайбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook