4 от 4: Швьонтек развенча и Сабаленка, за да спечели четвърта поредна титла!

от в 15:33 на 24.04.2022
Диана Андреева

Четвърта поредна титла отиде в ръцете на световната номер едно Ига Швьонтек преди броени минути! Безкомпромисно представяне от страна на полякинята лиши финалния двубой на турнира в Щутгарт изцяло от интрига, като мачът намери свой край след по-малко от 90 минути игра и резултат 6:2 6:2, който остави Арина Сабаленка на крачка от трофея за втора поредна година.

Двете излъчваха известна нервност в действията си с началото на срещата, което доведе до серия от колебливи отигрвания в играта им. Швьонтек обаче стабилизира представянето си и реализира пробив, а впоследствие съумя да го затвърди, макар и трудно, за преднина от 3:0 в резултата. От този момент насетне поставената под номер едно в схемата беше категорично по-добрата от двете на корта и безпроблемно се доближи до поредната титла, повеждайки в отделните части.

Щом почивката приключи, Сабаленка за първи път от началото на срещата показа познатия си агресивен тенис. Световната номер четири успя да остане равностойна на своята опонентка в началните минути, но играта й отново претърпя тотален разпад и инициативата попадна в ръцете на фаворитката Швьонтек.

Полякинята по категоричен начин добавяше точка след точка в актива си и изглеждаше все по-уверена в действията си. Пробив за 4:2 напълно обезкуражи миналогодишната финалистка и тя все по-често позволяваше на поставената под номер едно си да завършва топката безкомпромисно, а втори брейк подпечата успеха в последователни сетове, изпращайки титлата в ръцете на фаворитката.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
4 от 4: Швьонтек развенча и Сабаленка, за да спечели четвърта поредна титла! Диана Андреева
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | тенис турнир в щутгарт | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook