4-ти финал за сезона: Рибакина изнесе тенис рецитал на Остапенко и ще спори за трофея в Рим!

от в 23:38 на 19.05.2023
Мирела Николова

Елена Рибакина продължава с безпогрешните си изяви на Мастърс турнира в Рим и след като през вчерашния ден детронира световната №1 Ига Швьонтек, днес казахстанката се приближи на крачка от трофея, отстранявайки друга бивша шампионка от Шлема в лицето на Йелена Остапенко. В двубой, продължил час и 41 минути, шестата в света успя да наложи волята си и да оформи крайното 6:2 6:4, за да си осигури място в сблъсъка за титлата, където ще се изправи срещу световната №47 Анна Калинина. Това ще бъде четвърти финал през 2023-та за шампионката от миналогодишния Уимбълдън, след като по-рано през сезона тя триумфира в Индиън Уелс и остана на крачка от трофея в Мелбърн и в Маями.

Още от дебютния гейм на срещата Рибакина наложи изключително високо темпо на игра и благодарение на дълбокопласираните си удари често успяваше да изтласка съперничката си далеч зад основната линия, отваряйки си възможност за пласиране на уинър. Същевременно казахстанската тенисистка бе свела неточностите си до минимум, което не след дълго се преобразува в аванс от 5:1 за нея и скоропостижен успех в откриващата част.

Вторият сет обаче пое в изцяло различна посока, тъй като латвийката успя да се възползва от колебанията на своята опонентка на старта на частта и бързо се сдоби с преднина от пробив и 3:0 на първата почивка. Впоследствие обаче двубоят на два пъти трябваше да бъде прекъснат, което наруши ритъма на бившата шампионка от Ролан Гарос. След двете паузи пропуските от нейната ракета изобилстваха, което в комбинация със стабилната игра на Рибакина от основната линия позволи на шестата в света да запише цели 5 поредни гейма на сметката си и да осъществи обрат от 1:4 до 6:4, за да си подпечата крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
4-ти финал за сезона: Рибакина изнесе тенис рецитал на Остапенко и ще спори за трофея в Рим! Мирела Николова
Теми:  
wta | елена рибакина | йелена остапенко | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook