8-а поредна победа: Олимпийската шампионка спря Джорджи и оформи сблъсък със Сабаленка

от в 08:39 на 21.01.2023
Мартин Петков

Белинда Бенчич стартира по блестящ начин новата година, след като в 10-те си срещи до момента е допуснала едва едно поражение, при това от Ига Швьонтек, и се намира в серия от 7 поредни победи, по време на която завоюва титлата в Аделаида и достигна третия кръг на Аустрелиън Оупън, надигравайки в откриващия си мач родната ни първа ракета Виктория Томова. В сблъсък за място на осминафиналите швейцарката срещна бившата WTA-1000 шампионка Камила Джорджи и се нуждаеше от точно 1 час и 40 минути на Rod Laver Arena, за да подчини съперничката си, увеличавайки поредицата си на осем успеха - 6:2 7:5. По този начин олимпийската шампионка продължава напред към втората седмица на турнира, където в един от най-взривоопасните мачове до момента при дамите ще срещне Арина Сабаленка, която от началото на годината е в серия от седем поредни победи и все още не е загубила сет.

Още в началото на двубоя се забелязваше с просто око превъзходството на световната номер 10 в продължителните размени от дъното на корта, които в много от случаите завършваха с неин успех и тя се нуждаеше от само три гейма игра, за да поведе с пробив е резултата. Впоследствие силните мигове за Бенчич на корта далеч не спряха дотук и тя навлезе в нужния ритъм, като дублира предимството си и необезпокоявано записа откриващия сет на сметката си.

Стартът на втората част донесе със себе си крайно интригуващи моменти, след като двете тенисистки влязоха в своеобразна престрелка от основната линия и агресията в действията им означаваше три поредни пробива, след които швейцарката излезе в печеливша позиция, доближавайки се до крайния успех в срещата. Достигнала до възможност да сервира за място на осминафиналите, то олимпийската шампионка изигра ужасяващ гейм с купища грешки, които позволиха на италианката да възстанови паритета при 5:5, но само за да може Джорджи на практика да върне жеста на опонентката си, при което Бенчич чрез рибрейк си върна водачеството и от втория си опит не сбърка, за да сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
8-а поредна победа: Олимпийската шампионка спря Джорджи и оформи сблъсък със Сабаленка Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | белинда бенчич | камила джорджи

Коментари





Следвайте ни в Facebook