8-кратният шампион се завръща: Федерер влиза в нова роля за следващия Уимбълдън

от в 11:55 на 20.10.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Уимбълдън ни предложи грандиозна церемония по случай 100-годишнината от откриването на централния корт в "Ол Инглънд клъб". На въпросното събитие присъстваха голяма част от бившите шампион в турнира, като най-голям фурор предизвика появата на Роджър Федерер, който не беше участвал в никакви турнири през последните 12 месеца и публиката получи възможност да си помечтае да види още веднъж Маестрото в действие на "свещената трева", защото самият той разкри как планира да се завърне в Лондон догодина.

Както обаче знаем, то Федерер сложи край на своята професионална кариера през миналия месец, тъй като продължаваше да страда от травмата си в областта на коляното, ала все пак изглежда, че действително швейцарецът ще бъде част от следващото издание на Уимбълдън. 20-кратният носител на трофеи от Шлема увери феновете как възнамерява да остане близо до тениса, а днес стана ясно, че по всяка вероятност легендарният тенисист ще се присъедини към екипа на BBC догодина, за да коментира мачовете от третата "мейджър" надпревара през сезона.

Припомняме ви, че телевизията наскоро се раздели с легендарната Сю Баркър, която помагаше за отразяването на турнира от 1993-та до днес, а самата тя намекна по време на промоцията на автобиографичната си книга, че нейното място в екипа се очаква да бъде заето от бившия номер едно, който определено би могъл да сподели изключително интересни детайли в играта, имайки предвид безспорното умение на 8-кратния шампион да взема нестандартни решения за части от секундата на корта.

Източник: TennisWorld

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
8-кратният шампион се завръща: Федерер влиза в нова роля за следващия Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook