A Day At The Drive или какво ни очаква на демонстративното събитие в Аделаида

от в 11:47 на 26.01.2021
Диана Андреева

A Day at The Drive е името на първия за годината турнир, в който ще се включат най-добрите тенисисти при мъжете и жените, прекарали периода на двуседмична карантина в Аделаида. Само няколко дни ни делят от началото на това събитие, но малко хора са запознати с правилата и идеята му. Заради това нека разберем малко повече за турнира:

Кой ще участва в надпреварата?

В състезанието ще се включат част от тенисистите, които прекараха периода на изолация в Аделаида. В списъка са Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм и Яник Синер при мъжете, както и Серина Уилямс, Винъс Уилямс, Наоми Осака, Ашли Барти, Симона Халеп и Ирина-Камелия Бегу при жените.

Защо ще се състои турнира?

 Надпреварата ще се проведе в знак на благодарност към гражданите и властите в Аделаида, които приеха тенисистите в своя град и се грижиха за тях през тези 14 дни. Освен това, част от приходите, осигурене от подадените билети, ще бъдат дарени на фондацията Australian Tennis Foundation- един от основните спонсори на Тенис Австралия, който подпомага развитието на спорта в страната.

Освен това, ще бъдат дарени средства за финансиране на различни дейности в Южна Австралия, като подпомогне на възстановяването на тенис клуба Stokes Bay на остров Кенгуру, както и финансиране на различни събития с цел сближаване на обществото.

Кога ще бъде състезанието?

Турнирът ще продължи само един ден. Той ще бъде на 29 януари - денят, в който официалната карантина за играчите в Австралия приключва. Програмата ще бъде разделена на две сесии - следобедна и вечерна.

Първият мач за деня ще започне в 03:30 часа българско време, а откриващият двубой от вечерната сесия ще стартира в 10:30 часа наше време, като Евроспорт ще излъчват на живо втората част от събитието - двубоят между Надал и Тийм, както и срещата между Барти и Халеп.

В какъв формат ще бъдат двубоите?

В програмата има четири официални сблъсъка, които ще бъдат във формат два от три сета до 6 гейма, като ако се стигне до решаваща част ще се играе дълъг тайбрек до 10. Освен това, публиката ще има възможност да наблюдава и един допълнителен мач - между Винъс Уилямс и Ирина-Камелия Бегу, който ще бъде с продължителност от само един регулярен сет.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
A Day At The Drive или какво ни очаква на демонстративното събитие в Аделаида Диана Андреева
Теми:  
Аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook