Аделаида: Контузия спря сензацията на турнира и изпрати Корда в битката за трофея

от в 09:13 на 07.01.2023
Мартин Петков

Себастиан Корда безспорно в момента може да бъде посочен като един от играчите в АТР Тура, който е провел най-добра предсезонна подготовка, доказателство за което са резултатите му през настоящата седмица на изключително силния турнир в Аделаида, на който се включиха цели осем представители на световния топ 20. Американецът досега надви последователно състезатели от ранга на Анди Мъри, Роберто Баутиста Агут и Яник Синер, за да достигне полуфиналната фаза, където днес се изправи срещу на хартия най-лекия си съперник в лицето на Йошихито Нишиока, който се явява като сензацията на турнира, като не се поддаде на нервността от статута си на фаворит в сблъсъка и се поздрави с успеха след 70 минути на корта и отказване поради контузия на противника - 7:6(5) 1:0. По този начин световният номер 33 се класира за финала на надпреварата в австралийския град, където в спор за трофея ще срещне победителя от битката в свръхтежка категория между Новак Джокович и Даниил Медведев.

Представителят на следващото поколение на старта на двубоя своебразно се "залепи" за основната линия, като често поемаше инициативата в атакуващ план и навлизаше навътре в корта, което се превърна в атестат за множество грешки от ракетата на "самурая" и първите точки за пробив не закъсняха. Американецът при тях опита да подходи крайно агресивно към сервиса на съперника си и безвъзвратно ги пропиля, без да влезе дори в разиграване, като до края на частта достигна подобна възможност едва веднъж, ала тя беше със статута на сетбол.

Нишиока в това време целеше да поддържа присъщата му стабилност за игра от дъното на корта, при която изпълняваше любимия си бекхенд с отскок и съумяйки да отрази опасността, предизвика изиграването на тайбрек. В него двамата състезатели си размениха по един минипробив преди първата смяна на полетата, но оттам насетне Корда покачи значително качеството в играта си и посредством серия от четири отлично проведени акции във фаза атака, то той използва превъзходството си над световния номер 36 и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част "шоуто" на американеца продължи с пълна сила и той намери пролуките в противниковото подаване, за да реализира ранен брейк по пътя към крайния успех, който пък същевременно се оказа предшественик на медицински таймаут за японеца. Нишиока повика лекар, след като изпитваше сериозна болка в областта на кръста и с мисълта да не предприема излишни рискове в седмицата преди началото на Аустрелиън Оупън, взе решение да се откаже, с което изпрати световния номер 33 на финала в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аделаида: Контузия спря сензацията на турнира и изпрати Корда в битката за трофея Мартин Петков
Теми:  
atp | Аделаида | йошихито нишиока | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook