Адриан Андреев: Федерер ми е любимец, всеки мечтае да е №1 (видео)

от в 14:02 на 28.12.2018
Мария Петрова

„Доволен съм от представянето си през 2018 година." Това заяви младата надежда на българския тенис Адриан Андреев. 17-годишният състезател говори за титлите, успехите и мечтите си за спортните върхове. Тенис надеждата ни ще участва на турнира „Sofia Open” между 3 и 10 февруари догодина.

Адриан Андреев е роден през 2001 година в София. През 2017 година българинът печели титлите на сингъл и на двойки в един от най-престижните юношески турнири – „Еди Хер”, а тази година Адриан стига и върха в турнир от „Големия шлем”, като печели титлата на двойки при юношите на US Open. Така той става вторият българин с такова постижение. Първият е Григор Димитров, който преди 10 години триумфира при подрастващите, само че в сингъл.

Адриан е сребърен медалист от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и завършва на трето място на юношеския Мастърс на осемте най-добри в Китай. Адриан става и първият тенисист, роден през 2001 година, който играе в основната схема на професионалния тенис на световния елит – „ATP World Tour". Той е българинът, който е № 4 в световната ранглиста за юноши до 18 години. С всичко постигнато, Адриан Андреев си заслужи прозвището „Новата надежда на българския тенис".

"Харесвам тениса, приятно ми е да играя. Всяка година има цели, за да ги постигнеш се налага да работиш всеки ден здраво. В София съм до 5 януари. Трябва да започвам да играя на Фючърси в ATP, но всеки се стреми да бъде най-добрият. Човек си има собствен път, Роджър Федерер винаги ми е бил любимец, но не съм се старал да го копирам”, заяви Адриан Андреев.

За участието си на „Sofia Open” 2019, младият ни талант изтъкна: „Ще бъде добра възможност за мен да играя в София за поредна година. Ще се постарая да направя равностоен мач. Когато публиката вика за теб, съперникът ти трябва да се справя с напрежението, на което феновете те подлагат. Всеки мечтае да е №1 в ATP, но това е доста далечна цел за мен."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев: Федерер ми е любимец, всеки мечтае да е №1 (видео) Мария Петрова
Теми:  
адриан андреев | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook