Адриан Андреев: Григор и Джокович са добър пример, възхищавам се на Федерер

от в 20:28 на 26.12.2018
Георги Христов

Адриан Андреев участва в демонстративно събитие днес в София. Младокът говори за очакванията си през 2019 година, а също и за Sofia Open. За надпреварата през февруари той получи специална покана за участие от организаторите.

"Това беше доста добра година. Доволен съм от нея. Постигнах доста стабилен ранкинг за нивото при юношите. Бих искал да се представя добре на юношеските турнири от Големия шлем и на тези от транзишън тур.

"Мисля, че е доста добра възможност за мен да играя в София за поредна година. Не мисля, че е от чак толкова значение как ще се представя. Целта ми е да се представя по-добре на Шлемовете, а ако не стана, ще продължа да работя," коментира Андреев.

Той бе попитан и как вижда бъдещето си и дали ще може да реализира успехи подобни на тези на Григор Димитров. "Мисля, че всеки един тенисист, който работи всеки ден, мечтае за тези резултати. Да постигнеш неговите успехи обаче е трудно."

Андреев призна и на кои тенисистите симпатизира. "Много ми харесва как се развива Хачанов. Естествено Роджър, Джокович и Надал. На тях се възхищавам. От младото поколение се възхищавам на Циципас, Хачанов и Медведев."

"Има доста неща, които мога да подобря. Ако нямаш какво да подобриш, означава че не съм достатъчно добър. Но аз имам какво да напредна. Възхищавам се на Джокович и Григор - на тенисисти от Балканския полуостров. Те са добър пример."

Той говори и за идола си Федерер. "Най-много се възхищавам на Роджър. Роджър Федерер. Веднъж се снимах с него, но не сме си говорили."

Както е известно Андреев стана европейски вицешампион при подрастващите, стигна до титлата на двойки на US Open и завоюва сребърен медал на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Освен това той триумфира през май в Милано на турнир от категория А и завърши трети на Мастърс състезанието на осемте най-добри в Чънду.

Снимка: БГНЕС


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев: Григор и Джокович са добър пример, възхищавам се на Федерер Георги Христов
Теми:  
адриан андреев | григор димитров | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг адриан андреев | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook