Адриан Андреев срещу Алекс Де Минор - анализи, очаквания и коефициенти

от в 08:00 на 08.01.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев прави най-паметната седмица в своята кариера и напълно заслужено се класира за втория кръг на АТП надпреварата в Анталия. 20-годишният състезател тръгна от пресявките, а вече е осминафиналист в основната схема, като преди никога не беше записвал успех на това ниво. Неговият следващ съперник пък ще бъде четвъртия поставен Алекс Де Минор, а нека заедно да поразсъждаме как българинът би могъл да се противпостави.

Какво да очакваме от Алекс Де Минор?

Де Минор е един от най-ярките таланти на новата генерация в тениса и успя да се утвърди в топ 30 още през миналия сезон, макар че по това време нямаше навършени дори 20 години. Алекс се различава от повечето австралийските играчи, тъй като е прекарал голяма част от живота си в Испания, което е изградило множество комплексни качества у него, само че най-сериозните му такива са борбения дух и невероятната скорост, заради която редица специалисти в средите на спорта го наричат Демона. Младокът е трикратен шампион в надпреварите от ATP Тура, като всичките му успехи идват през изминалата година именно на твърда настилка, каквато е и тази в турския град.

Австралиецът е определян от множество свои колеги за един от най-бързите играчи в момента, а това му качество може да докара до лудост дори най-търпеливите състезатели. Младокът обича продължителните размени от основната линия, в които е почти безгрешен и същевременно се брани съвършено благодарение на невероятната си скорост и атлетичност. Това обаче не означава, че Де Минор не може да нанася щети върху опонента си, които най-често се изразяват в отличната му контра игра и неочаквани ускорявания на топката и от двете страни, така че съперникът да остане тотално неподготвен за тази смяна на темпото, оставайки без полезен отговор в хода на разиграването.

Как може да противодейства Адриан Андреев?

За съжаление, българинът също изповядва сходен стил и разчита на своя демараж и стабилност в размените от дъното на корта. Ади обаче не може да си позволи да следва обичайния си тактически план, тъй като опонентът му го превъзхожда в това отношение и би печелил голяма част от тези надлъгвания. Помним как Андреев се опита в София да влезе в темпото на Джон Милман и резултатът бе крайно негативен от негова гледна точка, което би се повторило при нова такава грешка.

Младокът ще трябва да взема топката рано и да се опитва да поставя под максимално напрежение австралиеца, защото в противен случай едва ли ще дочака грешка от другата страна на мрежата. Началният удар на софиянеца същи се явява проблемно звено, имайки предвид ниската му скорост и качеството на ретурите на Де Минор, така че Андреев трябва да рискува повече от обичайното на този елемент.

Друг коз за родния ни състезател би могло да бъде миксирането на играта чрез къси топки и излизания на мрежата, а подсечените бекхенди също трябва да влязат в употреба, защото нагледно видяхме колко добре служеха те на Григор Димитров срещу същия съперник преди няколко месеца в Антверпен, макар че първата ни ракета не може да се увенчае с успех във въпросната среща.

Очаквания и коефициенти:

Очаквам един съдържателен двубой във високо темпо и вярвам, че Адриан ще се държи равностойно в размените от основната линия и ако не друго, то поне ще направи срещата интересна за наблюдаване. И двамата тенисисти не са от най-агресивните, но също така не им е чуждо да ускоряват изведнъж топката и да изненадват опонентите си с контра изпълнения, което ме навежда на мисълта, че ще видим пълната палитра от приоми в тениса и категорично можем да очкаваме здрава битка, имайки предвид непримиримия характер на тези състезатели.

Българинът безспорно влиза като големият аутсайдер в сблъсъка и ще трябва да покаже нещо отвъд моментните си възможности, за да се поздрави с победата, но сме ставали свидетели на далеч по-големи сензации в историята на спорта и ни остава да се надяваме да видим поредната такава.

Букмейкърите също отписват тотално нашето момче, предлагайки коефицент от 8,00 за негов триумф докато ставката за австралиеца се оценява на 1,08. Предварителните прогнози обаче губят тежест, щом тенисистите се озоват на корта, а на нас ни оставя да подкрепим Адриан в най-важния му мач досега и да се надяваме чудото да се случи, за да можем да оптразнуваме още един български успех в Анталия! 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев срещу Алекс Де Минор - анализи, очаквания и коефициенти Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | алекс де минор | Анализи | анталия | бг тенис | Превютa

Коментари





Следвайте ни в Facebook