Адриан Андреев стартира срещу испанец на Младежките олимпийски игри

от в 19:46 на 06.10.2018
Калоян Пламенов

Адриан Андреев ще стартира срещу Карлос Лопес Монтагуд от Испания на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Надпреварата започва утре и ще продължи до 14 октомври в Буенос Айрес.

Благодарение на отличното представяне на най-добрия състезател по тенис при юношите до 18 г. и мястото му в световната ранглиста Адриан получи право да участва в предстоящата Младежка олимпиада.

Андреев е поставен под №6 в схемата при юношите. Монтагуд е на 18 години и заема 23-то място в световната ранглиста за юноши.

В турнира на двойки при юношите Адриан ще си партнира с Ринки Хиджиката от Австралия. В първия кръг Андееев и Хиджиката ще играят срещу Филип Хенинг от Южна Африка и Делмас Н′тча от Бенин.

В турнира на смесени двойки Адриан ще играе в тандем с Виктория Дема от Украйна. Андреев и Дема ще играят на старта срещу двойката от Швейцария Лулу Сун и Деймиън Венгер.

Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до №211 в световната ранглиста. Трайков е играещ капитан на отбора на България за Купа Дейвис за периода 2006 - 2007 г.

Надпреварата по тенис в Аржентина се очертава да бъде изключително силна. За престижно класиране ще се борят всички топ тенисисти при юношите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев стартира срещу испанец на Младежките олимпийски игри Калоян Пламенов
Теми:  
адриан андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook