Адриан Андреев загуби сет, но все пак продължава напред в Орландо

от в 08:32 на 07.06.2021
Диана Андреева

Адриан Андреев бе изправен пред сериозно изпитание, но посава устойчива психика и убедителна игра и продължава напред към втория квалификационен кръг на надпреварата от серията Challenger. Турнирът в Орландо започна вчера, а първият опонент на Ади бе световният номер 396 Гонзало Виянуева. След над три часа, прекарани на корта, българският тенисист се поздрави с крайната победа - 3:6 6:3 7:6(6).

Мачът бе изпълнен с множество обрати. След един слабо изигран първи сет, в който нито един от ударите на Андреев не беше на нужното ниво и той закономерно отстъпи. След почивката обаче Ади се завърна много по-уверен на корта. Третата ракета на страната ни заночна за сервира много по-уверено, а условията на твърдата настилка му позволяваха той да притиска опонента си в дъното с мощните си отигрвания. Макар и за момент да се разколеба, Андреев утпя да задържи аванса си и възвърна паритета в отделните части.

Мачът навлезе в трети решителен сет. Още от първите минути играта бе много равностойна, а двамата трудно печелеха подаванията си. След няколко неубедителни гейма, Ади все нак излезе с пробив напред, но напрежението не позволи на Андреев да затвори мача в своя полза. Впоследствие се стигна до тайбрек, където третата ни ракета отново пропиля точка за спечелване на срещата, ала все пак в крайна сметка се поздрави с успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев загуби сет, но все пак продължава напред в Орландо Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев

Коментари





Следвайте ни в Facebook