Адриан Андреев започна участието си на Чалънджър в Севилия с убедителен успех

от в 23:46 на 06.09.2021
Диана Андреева

Адриан Андреев е 1/8-финалист на турнир от серията Чалънджър! Българският тенисист се справи в късните часове на днешния ден със съпротивата на Роберто Ортега-Олмедо. Успехът на Андреев е факт след 7:6(2) 6:0 и му осигури сблъсък срещу някой измежду поставения под номер три в схемата Роберто Карбайес Баена и Джулиян Оцлепо.

До момента през кариерата си Андреев е достигал до втория кръг на Challenger турнири общо три пъти. Първото му участие сред последните 16 е през месец април 2021 в Португалия, а впоследствие той се класира до този етап още в Румъния и Испания.

Днешната му победа се дължи основно на качествения първи сет, в който Ади демонстрира класата си. Българинът бе в ролятя на догонващ на няколко пъти, като той трябваше да реализира общо два рибрейка, за да вкара частта в решителен дълъг гейм. В тайбрека Андреев отново изпита известни затруднения, но успя да покаже най-доброто, на което е способен, в правилните моменти и се откъсна напред в общия резултат.

Последвалият втори сет бе далеч по-безинтересен. Българинът доминира от първата до последната точка, а играта му наистина бе на високо ниво. Третата ни ракета принуди своя противник да се чувства безсилен на корта, тъй като Олмедо рядко смогваше на високото темпо, на което Андреев играеше и в крайна сметка след точно един час и 36 минути победатаотиде на сметката на Адриан. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриан Андреев започна участието си на Чалънджър в Севилия с убедителен успех Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | Български тенис | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook