Адриано Паната: Участието на тазгодишния US Open е лудост

от в 13:12 на 19.08.2020
Димитър Беловски

Известният италиански тенисист от миналото Адриано Паната е на мнение, че участието на US Open тази година е истинска лудост.

„В тези условия аз не бих отишъл. Участието тази година на US Open е лудост. Очевидно всеки е свободен да прави каквото реши, но мое мнение е, че няма минимални условия за спокойствие“, каза Паната пред Il Foglio.it.

Мнението на Паната очевидно се споделя от голяма част от тенисистите като някои от най-големите имена няма да участват в надпреварата.

Трима от топ 10 при мъжете няма да вземат участие на US Open – Рафаел Надал, Роджър Федерер и Гаел Монфис. Федерер няма да участва до края на сезона заради двете операции, които претърпя, а Надал и Монфис няма да участват поради ситуацията с коронавируса.

При жените цели 6 тенисистки от топ 10 няма да вземат участие в надпреварата – световната №1 Ашли Барти, световната №2 Симона Халеп, световната №5 Елина Свитолина, световната №6 Бианка Андрееску, която е шампионка от миналата година, световната №7 Кики Бертенс и световната №8 Белинда Бенчич.

Паната, който през 1976 г. спечели „Ролан Гарос“ смята, че играта без публика е демотивираща. Както е известно, US Open ще се проведе без публика заради коронавируса.

Италианецът, който е достигал до №4 в световната ранглиста посочи, че основния фаворит за трофея в Ню Йорк е Новак Джокович.

US Open стартира на 31 август.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Адриано Паната: Участието на тазгодишния US Open е лудост Димитър Беловски
Теми:  
us open | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook