Агаси: Най-голямото постижение е да бъда №1 в света и №2 вкъщи

от в 20:40 на 26.02.2019
Георги Христов

Андре Агаси посети в края на миналата седмица Индия. Там той се срещна с бившия местен състезател Виджай Амритраж.

"Най-голямото ми постижение вероятно е достигането му до №1 в света и това да бъда №2 вкъщи. Това не е никак лесно," пошегува се Агаси, визирайки своята съпруга Щефи Граф, която има 22 трофея от Големия шлем срещу "само" осем за Андре.

Той си припомни и първата си по-специална среща с любимата му. Тогава той печели Уимбълдън, а тя триумфира при дамите в Лондон. "Там има традиция шампионите да танцуват заедно. Казваха, че всеки шампион на Уимбълдън играе и за танц с Щефи, защото тя винаги печелеше," допълва още Агаси.

"Нямах търпение за тази вечер, но впоследствие ми казаха, че от тази година прекратяват тази традиция. Тогава си помислих, че след това изречение няма да имам мотивация да спечеля отново там."

"Това е петото ми пътуване до Индия и първото извън Мумбай. В Америка, ако се трудиш здраво и имаш добро образование, имаш добри надежди за живота си. А тук дори и да сториш това, не е сигурно, че ще успееш. Горд съм, че опитваме да направим и малка промяна в това отношение тук," каза още Агаси.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агаси: Най-голямото постижение е да бъда №1 в света и №2 вкъщи Георги Христов
Теми:  
андре агаси | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини | щефи граф

Коментари





Следвайте ни в Facebook