Агаси: С Григор станахме близки, Ноле може да догони Федерер

от в 19:10 на 17.01.2019
Георги Христов

Андре Агаси е човекът, който се ангажира да помогне на Григор Димитров през 2019 година в желанието му да си върне загубените позиции и отново да стане част от топ 10 на световната ранглиста.

В момента американецът помага на Гришо в Мелбърн заедно с основния треньор на първата ракета на България - Дани Валверду. От своя страна Агаси участва в събитие като световен посланик на Lavazza и коментира любопитни теми около Григор и очакванията си за 2019 като цяло.

"Всичко (с Григор) върви чудесно. Не мога да бъда по-очарован от това какъв човек е той и колко бързо станахме близки," заяви Агаси и уточни, че е доволен от отношението към работата на Димитров.

"Много е трудно да пренесеш това, което можеш и показваш на тренировки, в мачовете. Когато успееш обаче и имаш увереността, а той се справя по-добре, откогато и да е било преди... Сега е времето да придобие тази увереност. Кога ще се случи - дали ще е тази седмица, следващата седмица, следващия месец, няма значение. Скоро светът ще види това, което ние с Дани знаем че е истина - какво наистина представлява Григор", коментира 48-годишният Агаси пред Sportal.bg.

Затова дали Григор е имал малшанса да се състезава в епохата на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, Агаси заяви:"Не знам. Той е състезател, боец. Той е от България, знае какво е да трябва да се изправяш срещу обстоятелствата и да се справяш с тях. Надявам се, че успявам да му покажа начини, по които да бъде по-добър. Така той ще може да постига повече по-лесно."

Агаси говори и специално за Новак Джокович. "Трудно е да проникнеш в съзнанието на някого - надявам се, че съм допринесъл, но за да е успешна работата ни, това е взаимен процес," допълни Андре.

"Още преди бях сигурен, че той може да печели по две титли от Големия шлем на година за следващите 3-4 години. И в момента е в такава позиция," каза още Агаси на въпрос дали Ноле може да догони Роджър Федерер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агаси: С Григор станахме близки, Ноле може да догони Федерер Георги Христов
Теми:  
андре агаси | григор димитров | григор димитров андре агаси | новак джокович | роджър федерер | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис легенди | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook