Агут надви Тийм в невероятно тенис спектакъл и е във финалната четворка в Доха!

от в 22:30 на 11.03.2021
Калоян Соколов

Роберто Баутиста Агут и Доминик Тийм изнесоха истинско тенис шоу в четвъртфинaлния им двубой в Доха, а испанецът устоя на мощта в играта на опонента си и за пореден път доказа, че е един от най-коравите състезатели в Тура, грабвайки победата с крайното 7:6(3) 2:6 6:4 и така си уреди среща с Андрей Рубльов за влизане във финала.

Тийм потегли силно от самото начало, като обратният му удар по правата просто работеше безотказно и на Агут му оставаше да гледа единствено как топката профучава покрай него. Коравият ибериец обаче веднага върна пробива, с който изостана още в третия гейм на срещата и впоследствие видяхме отлично ниво на сервиране на двамата състезатели, което доведе до изиграването на тайбрек.

В него поставеният под номер 1 изглеждаше крайно изтощен от множеството дълги разигравания и това го накара да опитва да завършва точките максимално бързо, но тази стратегия далеч не е добра срещу противник с дефанзивните качества на Агут, а това си пролича напълно в развитието на дългия гейм, тъй като той беше спечелен безпроблемно от световния номер 13.

Вторият сет потегли по сходен начин, защото Тийм отново взе ранен брейк аванс, ала и този път реакцията на Баутиста бе светкавична и паритетът бе възстановен. Испанецът пък изглеждаше значително по-свеж и караше съперника си да работи сериозно за всяка точка, като сякаш водачът в схемата бе готов всеки момент да се огъне под напрежението, на което биваше подлаган. Това така и не се случи с Доминатора, който превключи на съвсем друга предавка и буквално отвя Агут в остатъка от частта, за да изравни общия резултат в сблъсъка.

Третият сет предложи първокласен тенис, а интензитетът не спадаше с нито йота. Публикате пък можеше да се наслади на купища извънземни изпълнения, докато играчите воюваха за всеки сантиметър от корта и тази престрелка завърши с размяната на по един ранен пробив. Роберто обаче беше по-настоятелен и отново отмъкна противниковия сервис, като това се оказа решаващо за изхода на двубоя и поставеният под номер 5 се поздрави със заслужен триумф!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут надви Тийм в невероятно тенис спектакъл и е във финалната четворка в Доха! Калоян Соколов
Теми:  
atp | домник тийм | доха | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook