Агут пречупи Хуркач в зрелищен мач и класира Испания за финала на АТР Сup!

от в 13:08 на 07.01.2022
Владислав Риждов

Роберто Баутиста Агут и Хуберт Хуркач изиграха мача на турнира до момента в ATP Cup, но нервите на испанеца се оказаха по-здрави и след два часа и 43 минути качествен тенис, той подпечата мястото на Испания във финала на надпреварата - 7:6(6) 2:6 7:6(5). 

Мачът стратира с бързи подавания от страна на двамата съперници. Последва по-стабилна игра от Баутиста Агут, който успя да накаже неточности в представянето на Хуркач и така реализира първия брейк в срещата. Испанецът се движеше уверено напред в резултата, но полякът постепенно си възвръщаше самочувствието и за Агут ставаше все по-трудно да задържи аванса си. Печелившите удари за световния номер 9 се увеличаваха с бърза скорост и в крайна сметка той възстанови паритета, преди да се стигне до тайбрек в края. Там Хуркач наложи темпото си и след няколко перфектно изпълнени сервиса, се откъсна с 4:1 в точките. Но и това не се оказа достатъчно за първата ракета на Полша, Агут за пореден път демонстрира голямата си класа и съумя да направи пълен обрат в резултата, за да вземе на сметката си този така оспорван първи сет.

Отлично започна втората част за Хуркач. Той откри сета с пробив, преди да премине през труден сервис гейм, за да увеличи водачеството си. От другата страна, Баутиста Агут поставяше под напрежение противника си, като не му позволяваше да направи преднината си по-голяма. В края обаче опитният испанец не издържа на темпото на поляка и предаде за втори път подаването си, което улесни задачата на Хуркач и той се върна обратно в битката за победата.

В решителната част двамата показаха безупречна игра от линията за сервис и печелаха на бърза ръка своите подавания. Единствената по-сериозна възможност бе за Агут в ранните минути на сета, но Хуркач се справи със ситуацията и равенството бе запазено. Критичните моменти дойдоха в края на двубоя. Първо най-добрият поляк трябваше да отразява два мачбола в напрегнат гейм, продължил близо 10 минути, преди Агут да отговори с гейм на нула. Последва ново тежъко подаване за деветия в света и нов спасен мачбол, за да се стигне до още един тайбрек. В него драмата бе пълна. Нито един не успя да се откъсне в резултата и двамата размениха полетата си при 3:3. След това дойде и моментът на Роберто Баутиста Агут. Световният №19 изигра три поредни точки на високо ниво, за да си осигури нови три мачбола. Два от тях бяха изпратени в историята от Хуркач, но при третата си възможност Агут ликуваше, след като грешка от воле на неговия съперник гарантира мястото на финала за Испания.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Агут пречупи Хуркач в зрелищен мач и класира Испания за финала на АТР Сup! Владислав Риждов
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | атп къп | испания-полша | обзор | полуфинал | роберто баутиста агут | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook